Noutăţi

 • Decembrie 2017

  • 30 Decembrie 2017

   Comunicat de presă

   În rezultatul fuziunii întreprinderilor SA “RED Nord” și “RED Nord-Vest” și ca urmare a hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE din 29.12.2017,  doar o singură întreprindere va deține licen'a de distribuție a energiei electrice -  SA „RED Nord”.

   Astfel, începand cu 1 ianuarie 2018, consumatorii din 256 de localitați din zona de distribuție a SA “RED Nord-Vest” vor plăti tarifele pentru furnizarea energiei electrice aprobate anterior de ANRE pentru localitațile deservite de  SA “RED Nord”, dupa cum urmează:

   Tarifele pentru furnizarea energiei electrice deservite de :

  • 22 Decembrie 2017

   Consiliul de Administraţie al ANRE adresează felicitări lucrătorilor din sectorul energetic cu ocazia sărbătorii lor profesionale

   Stimați Energeticieni!

   Cu ocazia sărbătorii profesionale, Consiliul de Administrație al ANRE, vă exprimă gratitudinea pe care o are față de tot colectivul energeticienilor care activează în Republica Moldova, suntem mândrii că avem în acest domeniu profesioniști adevărați. Voi sunteți cei care aduceți lumină și căldură în casele cetățenilor din Republica Moldova.

   Apreciem efortul pe care îl depuneți în scopul asigurării funcționării fiabile a sistemului energetic al ţării şi pentru colaborarea activă și productivă cu ANRE.

  • 20 Decembrie 2017

   O nouă rundă de dezbateri publice

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru vineri, 22 decembrie, ora 10:00, organizarea unei runde de dezbateri publice în cadrul căreia vor fi examinate propunerile și obiecțiile părților interesate la proiectul Analizei Impactului de Reglementare, precum și la proiectele Metodologiei de calculare, aprobare și ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuție al energiei electrice și a Metodologiei de calculare, aprobare și ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului univer

  • 18 Decembrie 2017

   O nouă etapă pentru piața gazelor naturale din Republica Moldova

   Recent, în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut loc prezentarea conceptului de proiect al   Regulilor pieței gazelor naturale ale Republicii Moldova, elaborat în cadrul asistenței tehnice acordate de Secretariatul Comunității Energetice (EnC) în conformitate cu Memorandumul de Înțelegere între ANRE și EnC.

  • 13 Decembrie 2017

   În premieră, Republica Moldova va avea indicatori de calitate a serviciilor de distribuție și furnizare a energiei termice

   Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, în premieră pentru Republica Moldova indicatori de calitate a serviciilor de distribuție și furnizare a energiei termice.

  • 8 Decembrie 2017

   ANRE anunță ședință publică la care vor fi examinate patru proiecte de acte normative

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru miercuri, 13 decembrie 2017, ora 09:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:

   -  Regulamentul privind modul de monitorizare a programelor de conformitate;

   - Metodologia de calculare, de aprobare și de aplicare a prețurilor reglementate pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică;

 • Noiembrie 2017

  • 22 Noiembrie 2017

   Anunț

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Metodologiei de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice. 

   Recomandările pe marginea Proiectului pot fi expediate până la data de 6 decembrie 2017 la adresa electronică aursu@anre.md, număr de telefon 0(22) 852939 sau pot fi depuse la sediul ANRE (str.Columna 90, Chişinău). 

  • 22 Noiembrie 2017

   Anunț

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Metodologiei de calculare, aprobare şi ajustare a preţurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opţiune şi furnizorul serviciului universal 

   Recomandările pe marginea Proiectului şi a AIR pot fi expediate până la data de 6 decembrie 2017 la adresa electronică aursu@anre.md, număr de telefon 0(22) 852939 sau pot fi depuse la sediul ANRE (str.Columna 90, Chişinău). 

  • 15 Noiembrie 2017

   Anunț- consultare publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță despre inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Regulamentului privind rețelele de gaze naturale.

   Recomandările pe marginea proiectului și AIR pot fi expediate până la data de 27.11.2017 la adresa electronică: eilescu@anre.md, telefon 022 852-951, sau pot fi depuse la sediul Agenției str. Columna 90, Chișinău.

  • 15 Noiembrie 2017

   Anunț

          Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță despre inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Metodologiei de calculare a tarifului de operare a sistemului de distribuție închis al gazelor naturale.

          Recomandările pe marginea proiectului şi AIR pot fi expediate până la data de 27.11.2017 în adresa doamnei Elena Ilescu (adresa electronică: eilescu@anre.md, număr de telefon 022 852-951), sau depuse la sediul Agenţiei (str. Columna 90, Chişinău).

  • 10 Noiembrie 2017

   Anunț

    Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță inițierea procedurii de consultare publică a Proiectului Regulamentului privind furnizarea  energiei electrice și a Analizei Impactului de Reglementare (AIR).

   Propunerile și recomandările la proiectul Regulamentului privind furnizarea energiei electrice și AIR pot fi expediate în formă electronică la adresa vturcanu@anre.md sau depuse la sediul ANRE, mun. Chișinău str. Columna 90, până la data de 27 noiembrie 2017.

  • 9 Noiembrie 2017

   Anunț- consultare publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță inițierea procedurii de consultare publică a Proiectului Metodologiei de calculare a tarifului pentru operarea sistemului de distribuție închis și a Analizei Impactului de Reglementare (AIR).

  • 8 Noiembrie 2017

   Anunț

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță inițierea procedurii de consultare publică a Proiectului Regulamentului privind racordarea la rețelele electrice şi prestarea serviciilor de transport şi de distribuție a energiei electrice și a Analizei Impactului de Reglementare (AIR).

  • 7 Noiembrie 2017

   Anunț

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță inițierea procedurii de consultare publică a Proiectului Regulamentului privind dezvoltarea rețelelor electrice de distribuție și a Analizei Impactului de Reglementare (AIR).

  • 6 Noiembrie 2017

   Anunț

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Regulamentului privind racordarea la reţelele de gaze naturale şi prestarea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale.

  • 3 Noiembrie 2017

   Dialogul continuă: Reprezentanții FMI o nouă vizită la ANRE

   Recent, reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional au întreprins o vizită în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. La întrevedere au fost prezenți conducerea și colaboratorii din cadrul Agenției.

   În cadrul întrevederii discuțiile au fost axate pe importanța strategică a autorității de reglementare în implementarea legii cu privire la energetică și a legilor sectoriale cu privire la energia electrică și cea a gazelor naturale, dar și aprobarea tarifelor în sectoarele reglementate.

  • 2 Noiembrie 2017

   O nouă rundă de discuții ANRE – Banca Mondială

   Astăzi, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale.

   Pe agenda de lucru au fost abordate mai multe subiecte. Cei prezenți au discutat despre proiectele investiționale din sectoarele reglementate de ANRE, perfecționarea cadrului normativ secundar,măsurile întreprinse de autoritățile naționale pentru soluționarea problemelor în sectorul energetic, dar și despre asistența tehnică necesară.

 • Octombrie 2017

  • 26 Octombrie 2017

   Anunț

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Vă aduce la cunoştinţă, că începând cu data de 27 octombrie 2017, este inițiată procedura de consultare publică şi avizare a Proiectului Normelor tehnice a rețelelor termice. Recomandările pe marginea Proiectului și Analizei preliminare a impactului de reglementare pot fi expediate, până la data de 14 noiembrie curent, la adresa electronică sstici@anre.md, telefon 0-22-852-933 sau pot fi depuse la sediul ANRE str. Columna 90, mun. Chișinău.

  • 13 Octombrie 2017

   Atelier de lucru în cadrul proiectului de armonizare a legislației în sectorul gazelor naturale

   Recent, la Chișinău a avut loc un atelier de lucru cu tematica „Codurile rețelelor de gaze naturale’’ organizat în cadrul proiectului EU4Energy.

  • 9 Octombrie 2017

   O nouă conlucrare între ANRE și Secretariatul Comunității Energetice cu privire la modernizarea pieţei energiei electrice

   Astăzi, 9 octombrie 2017, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a găzduit un seminar pe marginea Proiectului de asistență tehnică privind reformarea pieţei energiei electrice din Republica Moldova, finanțat de Comisia Europeană și implementat cu ajutorul Secretariatul Comunității Energetice, în cadrul Programului EU4 Energy.

Pagini