Noutăţi

 • Decembrie 2013

  • 24 Decembrie 2013

   ANUNȚ

   Pe 27 decembrie, ora 11.00, va avea loc continuarea şedinţei publice a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), începută pe 12 noiembrie, în cadrul căreia este examinat Proiectul Hotărârii  ANRE privind modificarea  şi completarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea gazelor naturale.
   Proiectul Hotărârii ANRE, Analiza Impactului de Reglementare şi Sinteza recomandărilor sunt plasate pe pagina electronică a ANRE, www.anre.md, la rubrica Proiecte/Transparenţă în procesul decizional.

  • 20 Decembrie 2013

   Mesajul Consiliului de administrație al ANRE adresat energeticienilor cu ocazia zilei profesionale

   În fiecare an, pe 22 decembrie, se sărbătorește Ziua Energeticianului, ca semn de respect faţă de cei care ne aduc în case şi la locurile de muncă vitala energie, asigurându-ne astfel confortul zilnic, or nimeni în ziua de azi nu-și poate  imagina existența fără acest beneficiu.

  • 20 Decembrie 2013

   ANRE a inițiat discuții publice pe marginea proiectului Regulamentului privind separarea conturilor contabile în activităţile întreprinderilor reglementate

   Pe 20 decembrie 2013, Consiliul de administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a început examinarea în ședință publică a  proiectului Regulamentului privind separarea conturilor contabile în activităţile întreprinderilor reglementate din sectoarele electroenergetic, termoenergetic şi de gaze naturale.
    

  • 19 Decembrie 2013

   ANUNȚ

   Pe 20 decembrie 2013, ora 14.00, va avea loc şedinţa publică a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul căreia va fi examinat Proiectul Hotărârii cu privire la aprobarea Proiectului regulamentului privind separarea conturilor contabile în activităţile întreprinderilor reglementate din sectoarele electroenergetic, termoenergetic şi de gaze naturale.

 • Noiembrie 2013

  • 26 Noiembrie 2013

   ANRE a modificat Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei electrice

   Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în ședința publică din 26 noiembrie 2013 modificări și completări la Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei electrice. Actul normativ a fost modificat pentru a stabili în mod clar şi neechivoc funcţiile operatorilor de reţea şi ale furnizorilor de energie electrică în raport cu consumatorii finali, în contextul separării activităţilor reglementate.

  • 22 Noiembrie 2013

   În 9 luni 2013, importurile de produse petroliere s-au majorat cu 10,8%

   În 9 luni 2013, în Republica Moldova s-au importat circa 452,6 mii tone de produse petroliere, cu 10,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2012, arată Raportul ANRE privind evoluţia pieţei produselor petroliere. Importurile de motorină au crescut cu 16,7% (volum total 285,2 mii tone), de benzină – cu 2,2% (114,9 mii tone), de gaz lichefiat - cu 1,5% (52,5 mii tone).

  • 20 Noiembrie 2013

   ANRE a aprobat Regulamentul privind procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică de către consumatorii eligibili

   Consiliul de administrație al ANRE a aprobat în ședința publică din 20 noiembrie 2013 Regulamentul privind procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică de către consumatorii eligibili

  • 20 Noiembrie 2013

   Cerere de oferte pentru servicii de traducere

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), fiind o autoritate publică centrală de reglementare, invită doritorii (persoanele fizice și juridice din Republica Moldova) să prezinte oferte pentru prestarea serviciilor de traducere în anul 2014 a actelor/informațiilor necesare pentru plasare pe pagina oficială a Agenției.
   Se solicită servicii de traducere din română în engleză și/sau din română în rusă.

  • 19 Noiembrie 2013

   ANUNȚ

   Pe 27 noiembrie, ora 14.00, va avea loc continuarea şedinţei publice a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), începută pe 12 noiembrie, în cadrul căreia este examinat Proiectul Hotărârii  ANRE privind modificarea  şi completarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea gazelor naturale.
   Proiectul Hotărârii ANRE, Analiza Impactului de Reglementare şi Sinteza recomandărilor sunt plasate pe pagina electronică a ANRE, www.anre.md, la rubrica Proiecte/Transparenţă în procesul decizional.

  • 19 Noiembrie 2013

   ANUNȚ

   Pe 26 noiembrie, ora 14.00, va avea loc continuarea şedinţei publice a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), începută pe 12 noiembrie, în cadrul căreia este examinat Proiectul Hotărârii ANRE privind modificarea şi completarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei electrice.
   Proiectul Hotărârii ANRE, Analiza Impactului de Reglementare şi Sinteza recomandărilor sunt plasate pe pagina electronică a ANRE, www.anre.md, la rubrica Proiecte/Transparenţă în procesul decizional.

  • 14 Noiembrie 2013

   ANUNȚ

   Consiliul de administraţie al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întrunește pe 20 noiembrie 2013, ora 14.00, într-o şedinţă publică pentru examinarea proiectului Regulamentului privind procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică de către consumatorii eligibili.
   Proiectul Hotărârii ANRE privind aprobarea Regulamentului, Analiza Impactului de Reglementare şi Sinteza recomandărilor sunt plasate pe pagina electronică a ANRE, www.anre.md, la rubrica Proiecte/Transparenţă în procesul decizional.

  • 11 Noiembrie 2013

   În 9 luni 2013, consumul de gaze naturale s-a redus cu 3,4%

   În 9 luni 2013, livrările de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, s-au redus cu 3,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au constituit 641 mil. metri cubi, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind monitorizarea acestui segment al pieţei energetice.

  • 11 Noiembrie 2013

   În 9 luni 2013, consumul de energie electrică s-a majorat cu 0,5%

   În 9 luni 2013, consumul de energie electrică pe teritoriul Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, a constituit 2 537,1 mil. kWh şi a fost cu 0,5% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
   Livrările de energie electrică s-au majorat în zona de distribuție a RED Union Fenosa – cu 1% și  RED Nord-Vest – cu 0,3%, în timp ce în zona RED Nord - s-a redus cu 1,7%.

  • 8 Noiembrie 2013

   În 9 luni 2013, ANRE a recepționat 758 de petiții ale consumatorilor

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a recepționat, în 9 luni 2013, 758 de petiţii de la consumatorii din sectorul energetic, 628 fiind examinate. Cel mai des consumatorii invocă probleme de facturare, întreruperile în furnizare, inclusiv deconectările pentru neachitarea în termen a facturilor, calitatea serviciilor prestate, încălcarea prevederilor contractuale, racordarea, starea echipamentelor de măsurare.
   Cel mai mare număr de petiții - 506 a vizat consumul de energie electrică, 186 – de gaze naturale, 49 – de energie termică, 17 - alte domenii.

  • 5 Noiembrie 2013

   ANUNŢ

   Consiliul de administraţie al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întrunește pe 12 noiembrie 2013, în două ședințe publice, la ora 14.00 și ora 16.00.

  • 5 Noiembrie 2013

   Companiile petroliere au operat reduceri de preț la carburanți

   Mai multe companii petroliere de pe piața Republicii Moldova au operat reduceri de preț la toate tipurile de carburanți. Benzina s-a ieftinit cu 10-25 de bani, motorina – cu 27–40 de bani și gazul lichefiat – cu 15–40 de bani.
   De la sfârșitul lunii octombrie și până în prezent patru companii importatoare și 11 companii care dețin licențe pentru vânzarea cu amănuntul a produselor petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre intenția de micșorare a prețurilor.

  • 4 Noiembrie 2013

   ANUNȚ

   Ședințele Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, anunțate pentru astăzi, 4 noiembrie, se amână pentru 12 noiembrie.

 • Octombrie 2013

  • 15 Octombrie 2013

   Companiile petroliere au informat ANRE despre intenția de a majora prețurile la carburanți

   Pe parcursul săptămânii trecute și până în prezent, peste 10 companii petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre intenția de a majora prețurile la carburanți – gaz lichefiat, benzină și motorină. Calculele petroliștilor arată că prețurile cu amănuntul la gazul lichefiat ar urma să crească cu 45-80 de bani; la benzină – cu 20-40 de bani, la motorină – cu 45-90 de bani.

 • Septembrie 2013

  • 25 Septembrie 2013

   Secretariatul Comunității Energetice salută decizia Curții Constituționale de repunere în funcție a directorului general al ANRE, Victor Parlicov

   Secretariatul Comunității Energetice a emis un comunicat prin care salută decizia din 20 septembrie a Curții Constituționale a Republicii Moldova, prin care a fost  declarată ilegală demiterea lui Victor Parlicov din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

  • 23 Septembrie 2013

   Victor Parlicov a revenit la conducerea ANRE

   Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, a revenit luni, 23 septembrie, la serviciu.
   Repunerea lui Victor Parlicov în funcția de director general al ANRE s-a decis vineri, 20 septembrie, de către Curtea Constituţională care a pronunțat drept neconstituțională, din motive de nerespectare a procedurii și lipsei de temei, hotărârea Parlamentului din 12 iulie privind eliberarea sa din funcție. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intrând în vigoare la data adoptării.

Pagini