Noutăţi

 • Decembrie 2012

  • 24 Decembrie 2012

   Încă un proces cu SA “Moldovagaz”, câştigat de ANRE la Curtea Supremă de Justiţie

   Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins recursul SA “Moldovagaz”, depus împotriva unei hotărâri a Curţii de Apel Chişinău care a respins cererea SA „Moldovagaz” împotriva Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), privind contestarea Metodologiei de calculare, aprobare şi aplicare a tarifelor la gazele naturale. CSJ a constatat că prima instanţă a procedat corect respingând acţiunea ca fiind neîntemeiată.

  • 21 Decembrie 2012

   Furnizorul Dvs. de energie electrica este obligat să lorem ipsum dolor

   Furnizorul Dvs. de energie electrica este obligat să lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna Furnizorul Dvs. de energie electrica este obligat să lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna

  • 21 Decembrie 2012

   ANRE a aprobat noile metodologii de calculare a tarifelor la energia electrică

   Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în ședinţa publică din 20 decembrie cele două noi Metodologii de calculare a tarifelor la energia electrică. Astfel, odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, începând cu anul 2013, ANRE va aplica Metodologia de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice și Metodologia de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice consumatorilor finali.

  • 21 Decembrie 2012

   Mesajul Consiliului de administrație al ANRE, adresat energeticienilor cu ocazia zilei profesionale

   Stimaţi Energeticieni, cu prilejul sărbătorii profesionale “Ziua Energeticianului”, Vă adresăm cele mai sincere felicitări şi urări de bine! Mulţi ani, sănătate și bunăstare! Ascensiune pe scara profesională, frumoase realizări, apreciere şi recunoştinţă pentru munca depusă!
   Suntem și în pragul sărbătorilor de iarnă, de aceea vă dorim ca spiritul Crăciunului să vă aducă liniştea sufletească de care aveţi nevoie, iar Anul Nou - 2013 să fie unul cât mai dinamic şi să vă inspire la cele mai inovative realizări. 

  • 11 Decembrie 2012

   Tarifele la energia electrică vor fi calculate conform unor noi metodologii – pentru furnizare şi pentru distribuţie

   Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat în şedinţa publică din 11 decembrie 2012, Proiectului Metodologiei de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice şi a Proiectului Metodologiei de calculare, aprobare şi ajustare a tarifelor reglementate de furnizare a energiei electrice consumatorilor finali.

 • Noiembrie 2012

  • 29 Noiembrie 2012

   Scădere semnificativă a importului de produse petroliere în 9 luni 2012

   În 9 luni ale acestui an, în Republica Moldova au fost importate circa 408,5 mii tone de produse petroliere sau cu 7,5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2011, fiind înregistrată scăderea volumelor la toate tipurile de carburanţi. Cel mai mult a scăzut importul de benzină, cu 16,1%, fiind importate în total 112,4 mii tone. La gazul lichefiat cifrele indică o scădere de 6,7% (51,7 mii tone), iar la motorină - cu 3,1% (244,4 mii tone).

  • 27 Noiembrie 2012

   Acţiunea Moldovatransgaz vs ANRE a fost scoasă de pe rol de prima instanţă

   Pe 26 noiembrie, Curtea de Apel a municipiului Chişinău a emis o încheiere prin care a scos de pe rol cererea de chemare în judecată privind anularea Hotărârii nr. 479 din 6 iulie 2012, adoptată de Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) şi care viza construcţia gazoductului-branşament de presiune înaltă „Tocuz-Cainari-Mereni”.

  • 23 Noiembrie 2012

   Moldovagaz a mai pierdut un proces de judecată cu ANRE prin care intenţiona să obţină licenţă de furnizare a gazelor la tarife nereglementare

   Pe 22 noiembrie, Curtea de Apel a municipiului Chişinău a respins ca neîntemeiat recursul împotriva Încheierii Judecătoriei Rîşcani din 26.04.2012 privind scoaterea cererii de pe rol, în procesul intentat de SA „Moldovagaz” împotriva ANRE, prin care furnizorul de gaze insistă să obţină o licenţă pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate.

  • 21 Noiembrie 2012

   ANRE atenţionează consumatorii asupra tergiversării examinării unui dosar la CSJ

   Miercuri, 21 noiembrie, completul de judecată al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), care examinează recursul depus de SRL “Chişinău gaz” privind anularea Actului de control al activităţii pentru perioada 2007-2009, emis de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a decis să amâne examinarea dosarului până în luna ianuarie 2013.

  • 20 Noiembrie 2012

   Şedinţă de judecată la Curtea Supremă de Justiţie

   Miercuri, 21 noiembrie, ora 10.00, la Curtea Supremă de Justiţie (str. Petru Rareş nr.18)  va fi examinat recursul SRL ”Chişinău gaz” care solicită anularea Actului de control al activităţii pentru perioada 2007-2009, emis de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

  • 16 Noiembrie 2012

   Achiziţiile de bunuri şi servicii în sectorul energetic se vor face după reguli unice

   Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat şi a aprobat în şedinţa publică din 16 noiembrie Regulamentul privind procedurile de achiziţii a bunurilor, lucrărilor şi serviciilor, utilizate în activitatea reglementată a întreprinderilor din sectorul energetic.

  • 14 Noiembrie 2012

   ANRE anunţă concurs pentru suplinirea unei funcţii vacante în cadrul Departamentului tarife şi analize economice

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică anunţa concurs pentru funcţia vacantă de specialist coordonator în cadrul Departamentului tarife şi analize economice. Termenul limită de depunere a documentelor este 3 decembrie 2012.

  • 13 Noiembrie 2012

   AVIZ! Şedinţă publică la ANRE!

   Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întruneşte vineri, 16 noiembrie, ora 14.00, în şedinţă publică pentru examinarea repetată şi aprobarea proiectului Regulamentului privind procedurile de achiziţii ale bunurilor, lucrărilor şi serviciilor utilizate în activitatea întreprinderilor din sectorul energetic.
   Proiectul Regulamentului, AIR aferentă şi sinteza propunerilor pot fi accesate pe pagina electronică a Agenţiei: www.anre.md, la rubrica "Proiecte/Transparenţa în procesul decizional". 

  • 8 Noiembrie 2012

   ANRE a constatat noi cheltuieli nejustificate în cazul SRL „Moldovatransgaz”

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a efectuat controlul unor aspecte din activitatea reglementată a SRL „Moldovatransgaz” privind achiziţiile de ţevi şi accesorii, din  perioada 2007- 10 luni 2011.

  • 7 Noiembrie 2012

   AVIZ! Şedinţă publică la ANRE!

   Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întruneşte joi, 8 noiembrie, ora 10.00, în şedinţă publică - pentru examinarea rezultatelor controlului activităţii reglementate a SRL”Moldovatransgaz” în cadrul achiziţiilor de ţevi şi accesorii, efectuate în perioada 2007- 10 luni 2011. Şedinţa va avea loc la sediul ANRE.

  • 2 Noiembrie 2012

   ANRE vrea să instituie reguli unice pentru achiziţiile de bunuri şi servicii în sectorul energetic

   Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat în şedinţa publică din 2 noiembrie Proiectul Regulamentului privind procedurile de achiziţii a bunurilor, lucrărilor şi serviciilor, utilizate în activitatea reglementată a întreprinderilor din sectorul energetic.

 • Octombrie 2012

  • 30 Octombrie 2012

   ANRE va beneficia de asistenţă tehnică din partea Estoniei

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va participa în cadrul Proiectului eston de cooperare pentru dezvoltare "Consolidarea protecţiei concurenţei pe piaţa liberă din Republica Moldova prin educaţie şi o bună guvernare". Scopul proiectului constă în preluarea experienţei estone privind armonizarea legislaţiei la standardele UE, aplicarea mecanismelor de protecţie a concurenţei, combinarea instrumentelor de reglementare cu cele de protecţie a concurenţei în vederea sporirii competiţiei pe piaţa liberă din Republica Moldova.

  • 26 Octombrie 2012

   Anunț

   Pe 2 noiembrie, ora 14.00, Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se întruneşte în şedinţă publică pentru examinarea proiectului Regulamentului privind procedurile de achiziţii ale bunurilor, lucrărilor şi serviciilor utilizate în activitatea întreprinderilor din sectorul energetic. Şedinţa publică va avea loc la sediul ANRE - strada Columna, 90. Proiectul Regulamentului, AIR aferentă şi sinteza propunerilor pot fi accesate pe pagina electronică a Agenţiei: www.anre.md, la rubrica "Proiecte/Transparenţa în p

  • 24 Octombrie 2012

   Tariful de transport al gazelor naturale va râmâne neschimbat!

   Consumatorii pot sta liniştiţi. Tariful de transport al gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova va rămâne neschimbat. Şi asta pentru că miercuri, 24 octombrie, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins recursul SA „Moldovagaz” pe un dosar prin care furnizorul de gaze solicita modificarea Metodologiei de calcul a tarifelor la gazele naturale. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.

  • 23 Octombrie 2012

   Două şedinţe de judecată la Curtea Supremă de Justiţie

   Miercuri, 24 octombrie, ora 15.00, la Curtea Supremă de Justiţie va fi examinat recursul SRL ”Chişinău gaz” care solicită anularea Actului de control al activităţii pentru perioada 2007-2009, emis de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). De notat că, în baza acestui act, ANRE a exclus 5 milioane de lei din tariful pentru furnizarea gazelor naturale pentru anul 2011.

Pagini