Noutăţi

 • Decembrie 2011

  • 27 Decembrie 2011

   O nouă şedinţă de judecată între SA „Moldovagaz” şi ANRE

   Pe data de 28 decembrie 2011, ora 16.30, la Judecătoria Râşcani urmează să aibă loc o nouă şedinţă de judecată în procesul intentat de SA „Moldovagaz” împotriva Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), prin care  furnizorul de gaze insistă să obţină o licenţă pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate.

  • 20 Decembrie 2011

   Moldovagaz a intentat un nou proces de judecată împotriva ANRE

   Pe data de 21 decembrie 2011, ora 09:45, la Judecătoria Râşcani este programată să aibă loc o şedinţă de judecată în cadrul căreia Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este chemată în calitate de parte interesată într-un nou dosar intentat de SA „Moldovagaz”.
   De această dată, furnizorul de gaze insistă să obţină, prin intermediul instanţei de judecată, o licenţă pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate.  

  • 9 Decembrie 2011

   Consumul de energie electrică s-a majorat cu 3,6%

   În 9 luni ale acestui an, consumul de energie electrică pe teritoriul Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, s-a majorat cu 3,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a ajuns la circa 2,4 mld. kWh, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind monitorizarea acestui segment de piaţă.

  • 5 Decembrie 2011

   Consumul de gaze naturale s-a redus în medie cu 2%

   În 9 luni ale acestui an, consumul de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, s-a micşorat în medie cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a constituit 701,9 milioane de metri cubi, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind monitorizarea acestui segment al pieţei energetice.

 • Noiembrie 2011

  • 24 Noiembrie 2011

   ANRE a aprobat noile regulamente pentru extinderea reţelelor electrice de distribuţie şi a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale

   Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat miercuri, 23 noiembrie, în şedinţă publică, Regulamentul cu privire la extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturaleşi Regulamentul cu privire la extinderea reţelelor electrice de distribuţie, în redacţie nouă.

  • 18 Noiembrie 2011

   Reguli noi pentru procesul de extindere a reţelelor electrice de distribuţie şi a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale

   Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat vineri, 18 noiembrie, în şedinţă publică, două acte normative în redacţie nouă: Regulamentul cu privire la extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturaleşi Regulamentul cu privire la extinderea reţelelor electrice de distribuţie.

  • 16 Noiembrie 2011

   ANRE organizează două şedinţe publice

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică organizează vineri, 18 noiembrie, ora 10.00, o şedinţă publică în cadrul căreia va fi examinat şi propus spre aprobare Consiliului de Administraţie proiectul Regulamentului cu privire la extinderea reţelelor electrice de distribuţie.
   În aceeaşi zi, la ora 10.30, va avea loc o altă şedinţă publică pentru examinarea şi aprobarea proiectului Regulamentului cu privire la extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale.
   Şedinţele publice vor avea loc la sediul ANRE – str. Columna, 90.

  • 16 Noiembrie 2011

   Evoluţia pieţei produselor petroliere în 9 luni ale anului 2011

   În perioada ianuarie-septembrie 2011, preţul mediu de comercializare cu amănuntul a benzinei a crescut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 17,2% şi a constituit 15,63 de lei/litru. La motorină şi gazul lichefiat creşterea a fost de 24,7% şi, respectiv, 15,4%, iar preţurile medii au ajuns la 14,66 de lei/litru şi, respectiv, 7,5 lei/litru, arată raportul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind evoluţia pieţei produselor petroliere în 9 luni ale anului 2011.

  • 15 Noiembrie 2011

   Conferinţă de presă (Aviz)

   Marţi, 15 noiembrie, ora 14.00, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică organizează o conferinţă de presă, în cadrul căreia va fi prezentat noul Regulament cu privire la calitatea serviciilor de transport şi distribuţie a gazelor naturale.
   Serviciul de presă al ANRE
   15 noiembrie 2011

  • 15 Noiembrie 2011

   A intrat în vigoare Regulamentul cu privire la calitatea serviciilor de transport şi distribuţie a gazelor naturale

   Vineri, 11 noiembrie, a intrat în vigoare Regulamentul cu privire la calitatea serviciilor de transport şi distribuţie a gazelor naturale, prin publicarea în “Monitorul Oficial” al Republicii Moldova.

  • 9 Noiembrie 2011

   ANRE a câştigat procesul de judecată cu SA “Moldovagaz”

   Miercuri, 9 noiembrie, Colegiul civil şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie a casat hotărârea Curţii de Apel Chişinău din 23 decembrie 2010, prin care Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost obligată, la cererea SA “Moldovagaz”, să includă suplimentar în tariful la gazele naturale pentru anul 2011 suma de 62 de milioane de lei,  economisită de furnizorul de gaze pe parcursul anului 2009 la capitolul consum tehnologic şi pierderi tehnice de gaze naturale în reţelele de transport şi distribuţie.  

 • Octombrie 2011

  • 21 Octombrie 2011

   Poziţia oficială a ANRE privind nivelul maxim admis de creştere a tarifelor pentru CET-urile din capitală şi “Termocom”

   Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a elaborat proiectul tarifelor de producere a energiei electrice şi termice pentru CET-1, CET-2, precum şi a tarifului de livrare a agentului termic pentru “Termocom”.

  • 21 Octombrie 2011

   ANRE a ajustat tarifele pentru producerea şi livrarea agentului termic în municipiul Chişinău şi tariful pentru producerea energiei electrice de către CET-1 şi CET-2

   În cadrul şedinţei publice din 21 octombrie, Consiliul de Administraţie al ANRE a aprobat tarife noi pentru producerea energiei electrice şi termice de către CET-1 şi CET-2, dar şi tariful pentru livrarea agentului termic în capitală, operată de “Termocom”.
   Conform deciziei, tariful de producere a energiei termice pentru CET-1 a fost stabilit la nivel de 718,55 de lei pentru o Gcal, în creştere cu 23,8% faţă de tariful anterior. Pentru CET-2 a fost stabilit un tarif de 587,87 de lei pentru o Gcal, în creştere cu 17,7%.

  • 20 Octombrie 2011

   ANRE a ajustat tarifele la energia termică pentru CET Nord şi Întreprinderile de Termoficare din republică

   Consiliul de Administraţie al ANRE a aprobat în şedinţa publică din 19 octombrie tarife noi pentru livrarea energiei termice, produsă de CET Nord (mun. Bălţi) şi Întreprinderile de Termoficare din centrele raionale.

  • 20 Octombrie 2011

   ANRE anunţă şedinţă publică

   Vineri, 21 octombrie, ora 14.00, Consiliul de Administraţie al ANRE se va întruni în cadrul unei şedinţe publice pentru a aproba tarifele de producere a energiei termice şi electrice pentru CET-1 şi CET-2, dar şi tariful de livrare a agentului termic pentru “Termocom”.
   Şedinţa va avea loc la sediul ANRE – str.Columna, 90.
   Serviciul de Presă al ANRE
   20 octombrie

  • 18 Octombrie 2011

   ANRE anunţă şedinţe publice în privinţa ajustării tarifelor la energia termică

   Miercuri, 19 octombrie, ora 13.00, Consiliul de Administraţie al ANRE se întruneşte în şedinţă publică pentru a aproba noi tarife de producere şi livrare a energiei termice pentru majoritatea întreprinderilor de termoficare din centrele raionale şi CET Nord. 
   La ora 14.30 va avea loc o altă şedinţă în cadrul căreia vor fi examinate solicitările CET-1 şi CET-2 de ajustare a tarifelor de producere a energiei termice şi electrice, precum şi a solicitării SA „Termocom” de ajustare a tarifului de livrare a energiei termice pentru consumatorii finali.

  • 18 Octombrie 2011

   ANRE examinează solicitările CET-urilor, Centralelor Termice şi a „Termocom” de ajustare a tarifelor la căldură

   Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat în şedinţa publică din 18 octombrie solicitările de ajustare a tarifelor de producere a energiei termice şi electrice de către Centralele Electrice cu Termoficare, a tarifelor de livrare a agentului termic pentru CET-Nord şi “Termocom”, precum şi a tarifelor de producere şi livrare a energiei termice de către Centralele Termice care funcţionează în centrele raionale din republică.   

  • 17 Octombrie 2011

   ANRE va examina solicitările CET-urilor şi a Centralelor Termice în şedinţă publică

   Marţi, 18 octombrie, ora 11.00, Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va examina, în şedinţă publică, solicitările Centralelor Electrice cu Termoficare privind ajustarea tarifelor de producere a energiei termice şi electrice şi a tarifelor de livrare a energiei termice consumatorilor finali. De asemenea, vor fi examinate solicitările Centralelor Termice de ajustare a tarifelor pentru producerea şi aprovizionarea cu energie termică a consumatorilor de tip urban prin sistemele de alimentare centralizate.

  • 11 Octombrie 2011

   ANRE examinează solicitările CET-urilor de majorare a tarifelor la căldură

   De la anunţarea deciziei de majorare a tarifelor la gaze pentru consumatorii finali şi până în prezent, 15 furnizori de căldură din republică au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifelor de livrare a energiei electrice şi termice.

 • Septembrie 2011

  • 29 Septembrie 2011

   ANRE a ajustat tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali

   Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în şedinţa publică din 29 septembrie un nou tarif mediu de livrare a gazelor naturale, precum şi tarife diferenţiate, pe categorii de consumatori.

Pagini