Discuții constructive cu reprezentanții Ambasadei SUA

26 Martie 2019

Astăzi, 26 martie curent, membrii Consiliului de administrație al ANRE au avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova.
Principalele subiecte discutate au fost: securitatea energetică a Republicii Moldova și derularea proiectelor de diversificare a importurilor de energie, reglementările din domeniul energetic, evoluții și progrese în implementarea Pachetului Energetic III.
Directorul General, V. Untila, a subliniat importanța continuării cooperării şi intensificării relațiilor în domeniul securității energetice, mai cu seamă că SUA este un partener de încredere pentru Republica Moldova.
La rândul ei, șefa Secție economico-politică dna Anne Coleman-Honn, a exprimat angajamentul SUA și susținerea necesară în domeniile reglementate de ANRE, atât la nivel bilateral cât și internațional.
Cei prezenți au discutat, de asemenea, despre dinamizarea dialogului dintre instituții, inclusiv impulsionarea cooperării în domeniile de securitate energetică și protecției cibernetice a obiectivelor energetice.