ANRE a audiat rapoartele de activitatea la mai mulți titulari de licențe din sectoarele reglementate

29 Martie 2019

Recent, Consiliul de administrație al Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a întâlnit în ședință pentru examinarea mai multor subiecte ce țin de atribuțiile Agenției, printre care și examinarea rapoartelor de control desfășurate la mai mulți titulari de licențe din sectoarele reglementate.
Astfel, în perioada de control, inspectorii din cadrul Agenției au stabilit unele neconformități în activitatea desfășurată de către titularii de licență, nerespectarea exigențelor metodologice privind separarea cheltuielilor pe tipuri de activități, abateri la aplicarea prețurilor de comercializare a produselor petroliere cu amănuntul, dar și abateri cu privire la calculul obligației de achitare a taxei pentru licență la unele genuri de activități.
În cadrul ședinței, Consiliului de Administrație al ANRE a reiterat importanța și necesitatea conformării de către titularii de licență din sectoarele reglementate cerințelor actelor normative în vigoare. Totodată, a fost menționată disponibilitatea Agenției de a acorda suportul necesar pentru depășirea inconveniențelor constatate în rezultatul controalelor.